V Komáranoch podporili svojho rodáka Jána Hudackého

18.06.2004 Celý región

Zo 127 voličov vo voľbách do Európskeho parlamentu 13. júna v obci Komárany v okrese Vranov nad Topľou odovzdali 96 hlas pre Kresťanskodemokratické hnutie (K...
Zo 127 voličov vo voľbách do Európskeho parlamentu 13. júna v obci Komárany v okrese Vranov nad Topľou odovzdali 96 hlas pre Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) a z nich iba dvaja nezakrúžkovali meno svojho rodáka Jána Hudackého.

Ten kandidoval za KDH z miesta číslo tri.
„ Je to pre mňa milé prekvapenie, lebo čo viem, KDH vo voľbách nikdy tak v Komáranoch nebodovalo, “ konštatoval Hudacký po tom, čo sa dozvedel neoficiálnu správu zo svojho rodiska. Ako priznal, v Komáranoch ani predvolebné stretnutie neorganizoval. „ Predpokladal som, že v rodnej obci ma ľudia dostatočne poznajú a ukázalo sa, že som sa nemýlil. Ak by ma mali záujem voliť, tak by ma volili aj bez nejakého mítingu, “ dodal. Vzhľadom na to, že je v politike neznáma osoba, potreboval sa dostať do povedomia predovšetkým ľuďom na východe Slovenska, a preto vsádzal na osobnejšiu individuálnu kampaň. Stretnutia s občanmi a všetky propagačné nástroje orientoval na toto územie.
Hudacký (nar. 1959) bol iniciátorom založenia Regionálneho a poradenského informačného centra v Prešove a dodnes je jeho riaditeľom.

(jj)
 

Vyberte región